Allmänt

Premiär; Livet i Los Angeles

Ja men visst, klart det ska bloggas om detta. Att flytta till ett annat land, ny kultur, konversera på engelska. Jag sover när Sverige är vaket. Såklart blir detta det hittills största äventyret och utmaningen i mitt liv. Men vi är ett starkt team och är övertygade om att vi fixar det tillsammans.

Men det har ju helt klart varit mycket för huvudet att processa  och på en relativt kort tid. Tanken har funnits hos oss en längre tid att det kanske skulle vara kul att testa, men det har inte varit rätt läge i livet. Nu var det plötsligt det! Tankarna snurra på om ALLT. Flytta. Lämna trygga Sverige. Vad skulle det innebära att flytta dit? Vad skulle jag göra? Hur gör vi med jobb och lägenhet här hemma? Alla vänner. Familj.

Så det var bara för oss att sakta men säkert börja resonera och beta av alla tankar. Samtidigt som det startades en process från DICE LA för att se över en tjänst till Ronnie. Ju mer vi landade i tanken att det här vill vi, desto mer gick vi och väntade på ett förhoppningsvis positivt besked. Jag tycker rent generellt att jag är en rätt bra fru (!!) men det här har prövat tålamodet rejält. Jag som kontrollfreak, planeringsmänniska, kunde helt plötsligt inte alls planera och hade noll kontroll! Så till slut, under på senaste semester på Maldiverna, så kom det efterlängtade inofficiella beskedet att det var grönt från deras sida.

Så det som hänt hittills är att Ronnie har skrivit på för nytt jobb. Jag har sagt upp mig. Nu väntar några intensiva veckor med visumansökningar, försäljning av lägenhet, packa, ha några hejdå-träffar. Planen, om allt går som det ska, är att flytta i juni. Eventuellt kommer Ronnie åka redan i maj om visumet blir färdigt.

När vi började fundera kring det här så letade jag febrilt efter bloggar om att göra en flytt till LA, men tyckte inte att jag hittade alltför många. Så jag tänker nu starta upp en systerblogg till Resemonstret där jag tänker berätta vad som händer från nu, flytt och sen om vårat liv i LA. Resemonstret kommer självklart bestå och fortsätta handla om våra semesterresor!

Universal Studios 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *